Massage

Sportmassage

Het doel van een sportmassage is de lichamelijke conditie te verbeteren en/of de eventuele nadelige gevolgen van het sporten of werk weg te nemen. Sportmassages verhogen de doorbloeding tijdens de massage zodat voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Regelmatige massage draagt bij het voorkomen van blessures en klachten en sneller herstel waardoor u beter kunt presteren.

Klacht gerelateerde massage

Het doel van een klachtgerichte massage is om pijn weg te nemen en de bewegelijkheid te vergroten. Ook mensen met chronische pijn kunnen verlichting ervaren bij een klachtgerichte massage. Tijdens de intake zal de massagevorm worden gesproken en aangepast aan de klacht die er bestaat. Voorbeelden van klachten: Pijnlijke spieren en gewrichtsproblemen, hoofdpijn waarbij ook een hoge spierspanning is rondom hoofd, nek en schouders, rusteloze benen ect.

Eventueel kan hierin worden samengewerkt met een specialist.

 

Bindweefselmassage

Het doel van bindweefselmassage is niet direct ontspanning, maar vooral gericht op het herstelvermogen van de je lichaam. Bindweefselmassage kan een positief effect bij doorbloedingsproblemen, maar ook bij langdurige klachten.

Een veelgebruikte techniek is het rollen van huidplooien om zo de bindweefsels vrij te maken van de onderlaag. Dit kan aanvoelen als scherpe pijn. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam.

Cosmetische massage

Cosmetische bindweefselmassage is een massage van het bindweefsel van het gelaat, hals en decolleté, kan ook van de benen en buik. De bindweefselmassage stimuleert de aanmaak van fibroblasten en de huiddoorbloeding. Hierdoor verbetert de conditie van de huid. Deze massage wordt toegepast bij o.a.: acne, littekens, huidveroudering, verslapte huid en rimpelvorming. Het herstelt de conditie van de huid waardoor deze er weer beter uit gaat zien. Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van cupping. In kuurvorm heeft de behandeling het meeste effect.